Huis en tuinTipsWeetjes

Bespaar energie in eigen huis

Bespaar energie in eigen huis
371views

Er zijn al veel mensen die zich willen inzetten op duurzaamheid. Steeds meer mensen beginnen in te zien dat duurzaamheid enorm veel voordelen met zich meebrengt. Niet alleen voor de wereld, maar ook voor uw eigen bankrekening. U kunt zelf thuis een duurzame levensstijl creëren. Toch weten mensen vaak niet hoe ze moeten beginnen met energie besparen. Hierom leest u hier een aantal tips om u alvast op weg te helpen.

Slaapstand

Er zijn verschillende studies die hebben aangetoond dat u apparaten beter niet op stand-by of slaapstand kunt zetten, maar beter helemaal uit. Als een apparaat op slaapstand staat gebruikt het apparaat nog steeds energie, soms tot wel 75% procent. Bij sommige apparaten kunt u niet goed zien of die op slaapstand staat. Het makkelijkste is dan om het apparaat helemaal van de stroom af te halen door de stekker eruit te trekken. Hierdoor weet u zeker dat het apparaat niet nog onnodig stroom verbruikt.

Gebruik schone energie en energiezuinige apparaten

Een erg goede manier om duurzamer te leven is door uw energie op te wekken door middel van een schone energiebron. De meest eenvoudige manier om dit te doen is door middel van zonnepanelen op het dak te plaatsen. Hierdoor kunt u energie opwekken en gebruiken via een natuurlijke energiebron.

Daarnaast kunt u bij huishoudelijke/elektrische apparaten kiezen voor duurzame apparaten. Deze kunt u herkennen aan het a+++ label. De apparaten zijn over het algemeen wat duurder dan de minder zuinige varianten, maar dit ziet/verdient u terug in het stroomverbruik. Qua verlichting kunt u het beste kiezen voor led-verlichting. Led lampen zijn namelijk 85% zuiniger dan gloeilampen en 75% zuiniger dan een halogene verlichting. Ze gaan ook nog eens veel langer mee.

schone energie

Energieleveranciers en overstappen

Veel mensen zitten bij de verkeerde energieleverancier. Hierdoor betaald u vaak te veel. Dit kan erg eenvoudig voorkomen worden. Zo kunt u via easyswitch energie energieleveranciers vergelijken. Ook heeft uw keuze van energieleverancier invloed op welk soort elektriciteit u ontvangt. U kunt namelijk kiezen voor een groene energieleverancier. Hierdoor weet u dat de energie die u ontvangt duurzaam is opgewekt. Via overstappen energie kunt u meer te weten komen over het overstappen naar een andere energieleverancier.

Leave a Response