Huis en tuinMannen

Het stappenplan voor het zelf storten van beton

beton storten
108views

Beton is prachtig materiaal. Het heeft een industriële look en het is ook er stevig. Het gaat lang mee, dus ontzettend duurzaam. Wil je graag beton gaan storten? Dan kan veel geld kosten. Wil je kosten besparen? Overweeg dan om zelf beton te gaan storten, in de plaats van dat je het laat doen door een bedrijf. Om je een handje op weg te helpen hebben we een stappenplan voor je gemaakt met handige tips. Lees ze dus vooral nog even door voordat je aan de slag gaat.

Hier is ons advies op een rijtje gezet:

  1. Een sterke ondergrond is onmisbaar. Beton is namelijk zoals je waarschijnlijk wel weet enorm zwaar. Er mogen ook geen gaten in de ondergrond zitten, het moet helemaal vlak zijn. Je kunt ook gebruik maken van vul zand om een goede ondergrond te maken.
  2. Zorg voor versterking. Betonstorten in je eentje is een flinke uitdaging en een grote klus. Vraag of iemand uit je familie of vriendenkring even wil helpen, zodat het een stuk soepeler gaat.
  3. Voordat je begint met storten, weten welke wapening je nodig hebt. Hoe moet je dat voor je zien? Het kan variëren van zwaluwstaartplaten tot bouwstaalmatten. Bedenk dus goed welke het beste past in jouw situatie, geen idee? Wees niet bang om advies te vragen.
  4. Koop de juiste spullen voor het storten van beton. Je spullen zijn bepalend voor het eindresultaat. Je hebt een aantal dingen nodig, waaronder een betonmortel, een betonmolen, een betonhark en een betonschop. Lees je dus goed in over wat je nodig gaat hebben.
  5. De laatste tip: laat het lang genoeg drogen. Het zou zonde zijn als je voetafdrukken ziet in het beton, want die gaan niet meer weg. Het drogen van het cement kan tot wel een maand duren, dus beter te lang dan te kort laten drogen.

Haal de goede spullen in huis

Je las net al dat je veel spullen nodig hebt voor zo’n grote klus. Lievers Holland is de specialist op het gebied van machines en gereedschappen voor het bewerken, verwerken en afwerken van beton. Heb je nog een aantal vragen over het storten van beton en welke machines je het beste kunt gebruiken? Bel dan voor advies Lievers Holland.

Leave a Response