TipsWeetjes

3 budgetproof tips voor het maken van een caferacer

caferacer
523views

De caféracer is nog altijd ongekend populair in ons land. De term caféracer ontstond in de jaren 50. Er waren toen vrijwel geen sportieve uitvoeringen van motorfietsen op de markt verkrijgbaar. Daarentegen groeide wel de vraag naar sportievere modellen. Uiteindelijk besloten veel mensen dan maar zelf te gaan sleutelen. De mooiste creaties werden gemaakt. En als je dan over zo’n sportieve motorfiets beschikte, dan wilde je deze natuurlijk ook met een groter publiek delen. Daarom reden ze vaak vol trots langs cafés en restaurants om hun trots te showen. Een nieuwe term voor een motorclassificatie was geboren. Simpel gezegd is een caféracer dus niet meer of minder dan een standaard motorfiets die is omgebouwd tot een sportief model.

Heb jij ook een tweewieler waar je dolgraag een caféracer van zou willen maken? Dan heb je vast al eens bij caferacerwebshop.com gekeken en inspiratie opgedaan. Maar wat doe je als je slechts een beperkt budget hebt? Is het dan nog steeds mogelijk om een caféracer te maken? Wij geven 3 budgetproof tips voor het creëren van jouw droommotor!

1.     Hoeveel wil je maximaal uitgeven?

Voordat je aan de slag kunt gaan is het eerst belangrijk om een eerlijk en realistisch budget op te stellen. Bekijk je financiën zorgvuldig en ontdek hoeveel je maximaal aan het verbeteren van jouw motor kunt uitgeven. Bedenk daarnaast ook dat de meeste projecten altijd meer gaan kosten dan je in eerste instantie had gepland. Als je de kosten niet in de hand houdt, kan je plotseling opeens ruim € 2.000 boven je budget zitten. Iets wat je uiteraard moet voorkomen. Daarom is het belangrijk om bij het opstellen van je budget rekening te houden met onvoorziene kosten.

Reserveer ongeveer 75 tot 80% van je budget voor het kopen van onderdelen en bewaar het restant voor eventuele extra’s die later nog aangeschaft moeten worden. Bijvoorbeeld wanneer je plotseling bedenkt dat je nog de Gashendels bij Caferacerwebshop wilt kopen. Door extra geld te reserveren, hoef je deze aankoop niet meer langer uit te stellen en beschik je gelukkig altijd over voldoende reserves.

2.     Welke motorfiets is geschikt?

Beschik je zelf al over een standaard tweewieler en wil je deze graag omtoveren tot motorfiets? Dan is het eerst belangrijk om te bedenken of deze wel geschikt is. Gelukkig kunnen de meeste tweewielers eenvoudig worden omgetoverd tot caféracer. Toch zijn sommige modellen nét wat meer geschikt dan anderen, omdat je hier simpelweg makkelijker mee uit de voeten kunt.

Zo is de Honda CB een zeer populaire keuze bij het maken van een caféracer. Deze beschikt al een beetje over een sportieve vormgeving en heeft al wat caferacer onderdelen tot zijn beschikking. Bovendien zijn er veel onderdelen voor te krijgen. Daardoor loop je nooit het risico op een helse zoektocht als je nieuwe knipperlichten aan wilt schaffen. Bovendien zijn ze ook nog eens relatief goedkoop. Daarom kan het de perfecte uitdaging zijn om deze motorfiets aan te schaffen en vervolgens geheel zelf om te bouwen tot caféracer.

3.     Doe zoveel mogelijk zelf

Hoewel het natuurlijk geweldig is om een motor geheel te renoveren, vragen sommige onderdelen meer expertise dan andere. Er kunnen dan ook situaties ontstaan waarbij je de onderdelen door een gebrek aan kennis en ervaring door een expert moet laten monteren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een nieuwe carburateur of radiator. Ook niet iedereen weet hoe ze een db killer bij Caferacerwebshop installeren. Toch is het wel verstandig om in de weken voorafgaand aan de grote klus alvast veel research naar kleine en grote werken te doen. Door veel te lezen, inspiratie op te doen en vrienden in te schakelen, kun je zoveel mogelijk zelf doen en geld besparen.

Let op: als een klus echt te hoog gegrepen is, kun je deze natuurlijk beter aan een professional overlaten. Ga dan niet toch zelf klussen, want dan loop je het risico dat de kosten nog hoger komen te liggen!

Leave a Response