TipsWeetjes

Handige bespaartips voor maaltijdbezorging

Eten bezorgen tips
460views

Steeds meer Nederlanders kiezen tegenwoordig voor de makkelijke hap. Uit onderzoek door de Consumentenbond bleek dat vooral volwassenen tussen de 20 en 30 jaar eten thuis laten bezorgen. Maaltijdbezorging heeft daarmee echt een enorme piek bereikt. Waar je ook kijkt zie je koeriers op de fiets, scooter of auto voorbij rijden. Restaurants hebben het er maar wat druk mee.

Door de gekke periode waarin we ons nu bevinden is de vraag naar (contactloos) bezorging misschien nog wel meer toegenomen. We verlangen naar het gewone leventje, willen genieten van het restaurantgevoel in eigen huis en tevens ook de lokale horeca ondersteunen. Hoewel de populariteit stijgt, zien we ook dat er meer mensen zijn die in dubio staan. Maaltijdbezorging kost immers veel meer geld ten opzichte van zelf koken. Doe je er dan wel verstandig aan? Is het überhaupt verstandig om te bestellen met een klein budget? Natuurlijk wel! Er zijn namelijk genoeg manieren om te besparen op een makkelijke maaltijd voor 1 persoon. Wij hebben de beste bespaartips voor maaltijdbezorging voor jou op een rijtje gezet.

Prijzen vergelijken

Wat eten we vanavond bij Butlon? Met die vraag startte jij al heel vroeg de dag. Soms heb je gewoon van die dagen dat je extra veel zin in een makkelijke maaltijd hebt. Dan lijkt eten bestellen zo gedaan. Maar wat als je op dat moment financieel eigenlijk niet zo ruim zit? Moet je het dan maar laten en toch weer die boterham uit de kast trekken? Gelukkig niet, want ook met een klein budget is veel mogelijk.

Het begint allemaal met het vergelijken van de prijzen. Vooral in grote steden is het aanbod van restaurants die bezorgen ontzettend groot. Soms vind je wel een vijftal verschillende restaurants in dezelfde cuisine. Goed nieuws voor jou. Dit betekent namelijk niet alleen dat er meer keus is, maar ook dat er meestal een serieuze concurrentiestrijd onderling is. De kans is dus groot dat je flink kunt besparen door de prijzen onderling met elkaar te vergelijken. Let wel nog steeds op de recensies, want de kwaliteit moet natuurlijk ook in orde zijn.

Kies minder verschillende gerechten

Bestel je voor twee of meerdere personen? Dan is natuurlijk heel verleidelijk om iedereen een eigen gerecht te laten kiezen. Bedenk wel dat je zo over het algemeen veel duurder uit bent. De meeste restaurants bieden namelijk familiegerechten of grotere maaltijden die je kunt delen aan. Hierdoor ben je meestal een stuk goedkoper uit.

Wil je online eten bestellen voor een grotere groep? Kies dan voor grotere gerechten en verdeel dit. Dit kan je zo een paar euro schelen en het is net zo lekker. Ben je slechts alleen? Houd er dan ook rekening mee dat de portiegroottes bij restaurants vaak veel groter zijn dan je gewend bent. Voorkom overeten en schep bij aankomst direct het eten op je bord in een – voor jou – normale portiegrootte. Bewaar de rest in de koelkast. Vaak kan je zo twee dagen eten van dezelfde maaltijd. Dat scheelt je op de lange termijn weer een hoop kosten!

Afhalen of bezorgen?

Daarnaast sta je natuurlijk voor de hamvraag of je kiest voor afhalen of bezorgen. Veel mensen vinden het momenteel minder prettig om voor afhalen te kiezen, omdat ze liever het huis niet willen verlaten. Bovendien kan het door de regels van het RIVM lang duren voordat je eindelijk het restaurant binnen kunt stappen op drukke dagen. Wanneer je geld wilt besparen kan afhalen echter wel een slimme keuze zijn. Zo bespaar je toch nog een aantal euro’s op de bezorgkosten.

Houd er wel rekening mee dat je met eten bestellen in Amsterdam-Noord soms ook van gratis bezorging gebruik kunt maken. Als je boven een minimumbedrag besteld, worden de maaltijden gratis bezorgd. In sommige gevallen loont het dan ook om een bakje saus van € 0,50 extra te bestellen om aan dit bedrag te komen. Zo kun je slim besparen en beschik je ook nog eens over wat extra’s. Ga natuurlijk niet bestellen om het bestellen. Als het verschil met het minimumbedrag voor gratis bezorging te groot is, ben je goedkoper uit door gewoon bezorgkosten te betalen.

Leave a Response