ModeTipsWeetjes

Tips bij het kopen van de juiste vechtsportuitrusting

Tips bij het kopen van de juiste vechtsportuitrusting
483views

Ga je binnenkort beginnen met een vechtsport? Dan wil je natuurlijk wel goed voorbereid op de eerste les verschijnen. Maar wat moet je in huis halen voordat je deze sport kunt beoefenen? Waar houd je rekening mee?

Vechtsporten zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is een vechtsport veel meer dan alleen schoppen en slaan. Het is een goede manier om je lichaam uit te dagen, conditie op te bouwen en je zelfvertrouwen te verbeteren. Daar hoort uiteraard wel de juiste uitrusting bij. Wij geven enkele tips bij het kopen van de juiste vechtsportuitrusting. Zo verschijn jij goed voorbereid op je eerste les.

Kies voor een erkende vechtsportwinkel

Allereerst is het belangrijk om voor een erkende vechtsport winkel te kiezen. Er zijn tal van goede vechtsportwinkels in Nederland. Deze zijn gespecialiseerd in de verkoop van vechtsportartikelen. Zo weet je altijd zeker dat de kwaliteit van de producten goed is. Bovendien kun je hier professioneel advies verwachten. Iets wat, zeker als beginner, natuurlijk heel prettig is bij het kiezen van jouw uitrusting.

Vraag om advies aan de trainer

Zodra je je inschrijft bij een sportschool heb je vaak al incidenteel contact met je trainer. Deze geeft je de specificaties over de trainingen, waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Vergeet tevens ook niet te vragen naar de benodigdheden die je zelf mee moet nemen. Dit kan per vechtsport en trainer verschillen. Sommige trainers hebben een voorraad van spullen in de sportschool liggen, zodat beginners in eerste instantie nog niets mee hoeven te nemen. Andere sportscholen verlangen weer van iedereen dat zij de juiste uitrusting meenemen.

Houd er ook rekening mee dat je soms speciaal schoeisel moet meenemen om de vloer in de sportschool niet te beschadigen. Dit wordt altijd aangegeven door de sportschool en trainer.

Thuis sporten

Wie echt bedreven wil worden in een vechtsport zal veel moeten oefenen. Dit houdt niet op buiten de sportschool. Om je conditie op te bouwen en je skills te verbeteren is het ook belangrijk om thuis te blijven oefenen. Daarom kan het lonen om ook een speciale uitrusting voor binnenshuis aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van puzzelmatten. Dit zijn zachte matten waarop je veilig kunt trainen en oefeningen kunt doen, zonder je te bezeren of de vloer te beschadigen. Ook ideaal voor thuis sporten dus!

De juiste bokshandschoenen

Bij veel vechtsporten wordt er gebruik gemaakt van bokshandschoenen. Maar waar moet je op letten als je een eigen bokshandschoen bij bestfightshop.nl koopt? Wij zetten een aantal tips op een rijtje:

  • Kies altijd voor de juiste maat en pasvorm. Als een bokshandschoen niet lekker zit, zal dit van invloed zijn op je prestaties. Vergelijk het maar eens met een hardloper met te kleine schoenen. Dat zal niet goed gaan. De juiste bokshandschoen zit strak om de handen, maar knelt niet af. De maat van de bokshandschoen is afhankelijk van je eigen lichaamsgewicht. Vraag eventueel om advies in de winkel of webshop, zodat je altijd zeker weet dat je de juiste maat koopt.
  • Houd ook rekening met het materiaal van de bokshandschoen. Beginners kiezen vaak voor bokshandschoenen van kunstleer. Hoewel deze prima volstaan zijn ze wel meer kwetsbaar voor slijtage. Zodra je langer en meer gaat trainen kun je beter voor echt leer kiezen. Deze beschikt over een veel langere levensduur.

De keuze voor een bokshandschoen is heel persoonlijk. Pas daarom verschillende merken en pasvormen, zodat je zeker weet welke bij jou het fijnst zit.

Leave a Response