MannenTipsVrouwen

Interessante weetjes over de vulpen die jij nog niet wist

Interessante weetjes vulpen
417views

De vulpen wordt ook wel het Michelin restaurant onder de pennen genoemd. Je voelt je pas een echte schrijver met dit luxe schrijfinstrument in de handen. Zeg nou zelf: heb je ooit een ware creatieveling en kunstenaar een lullig balpennetje vast zien houden? Natuurlijk niet! Prachtige werken verdienen ook de beste materialen. Een vulpen met inkt kopen is dan ook zeker een goed idee.

Maar wat weet jij eigenlijk over de vulpen? Ken je haar rijke geschiedenis? Een vulpen is niet voor niets zo populair geworden. Daarom hebben wij in dit artikel een aantal interessante weetjes over de vulpen op een rijtje gezet. Lees mee en laat je verrassen!

De eerste ‘vulpennen’ stammen al uit de tijd van de Grieken en Romeinen

Dacht je dat de vulpen echt iets van de moderne tijd is? Dan heb je het goed mis. Natuurlijk, de vulpen zoals we die nu kennen hadden ze duizenden jaren geleden nog niet. Het ontwerp lag er echter wel. Dat blijkt uit opgravingen van Egyptische graven. De vondsten dateerden van ongeveer 4.000 voor Christus. Hier werden bijzondere voorwerpen gevonden die iets weg hadden van onze vulpennen. Echt zeker weten doen de onderzoekers niet. Ook over de werking bestaan nog vragen. Toch is wel degelijk duidelijk geworden dat de vulpen veel langer bestaat dan we voor mogelijk hadden gehouden.

Iets verder in de geschiedenis hadden de Romeinen weer een nieuw succes op het gebied van vulpennen. Ze wisten deze zo ver te ontwikkelen dat hij eigenlijk hetzelfde werkt als onze huidige vulpennen. Zij het natuurlijk van ander materiaal. Waar de Parker pen van www.pwakkerman.com natuurlijk van de meest moderne en stevige materialen wordt gemaakt, werd in de Romeinse tijd simpelweg voor sterk bamboe gekozen. Hier werd vervolgens een scherpe punt aan gemaakt wat in de inkt kon worden gedoopt. Door druk uit te oefenen werd de inkt door de kanaaltjes van de bamboestok naar buiten geduwd.

Parker pen van www.pwakkerman.com

Schrijven met een vulpen verbetert de pengreep

Al op de basisschool leren we met een vulpen te schrijven. Naarmate we ouder worden lijken we dit echter te verleren. Al snel wordt de vertrouwde balpen ingeruild voor een simpele balpen en verleren we het handschrift én de pengreep waar we vroeger zo hard op geoefend hebben.

Merk jij steeds vaker op dat je klachten krijgt over je handschrift? Of dat je balpen steeds sneller kapot gaat? Dan is de kans groot dat je pengreep verslechterd is. In dat geval kan een montblanc van www.pwakkerman.com uitkomst bieden. Zodra je op een vulpen teveel kracht uitoefent, zal deze simpelweg niet werken. Hierdoor leer je opnieuw soepeler te schrijven en verbeter je zowel je pengreep als je handschrift.

Schrijven met een vulpen: essentieel voor de ontwikkeling van kinderen

Heb je je ooit wel eens afgevraagd waarom men met een vulpen leert schrijven op de basisschool? Dit heeft te maken met de miljarden onderlinge verbindingen die de zenuwen en hersenen in de eerste levensjaren moeten maken. Dit infrastructuur maakt uiteindelijk leren mogelijk en zal het kind door zijn of haar leven heen helpen om sneller te leren.

Schrijven speelt een belangrijke rol bij het coördineren van deze infrastructuur. Zonder te leren schrijven zal de ontwikkeling van het kind enorm achterlopen. Schrijven met Waterman pen vraagt veel van lichaam en geest. Je moet met je vingers moeilijke bewegingen uitvoeren, de armen moeten in de juiste houding gebracht worden en vervolgens moeten de hersenen verbindingen maken om de juiste letters te vormen. Schrijven met een vulpen is dan ook essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. Vergelijk het maar met zindelijk worden of je schoenveters strikken. Dit zijn dingen die niet vergeten mogen worden en waar je kind ook later veel profijt van heeft!

Leave a Response