TipsWeetjes

De belangrijke rol van smeermiddelen in de industriële sector

smeermiddelen in de industriële sector
394views

Het gebruik van smeermiddelen in de industriële sector is van essentieel belang voor een goedlopend bedrijf. Vandaag de dag investeren de meeste bedrijven duizenden euro’s voor de aanschaf van nieuwe machines en apparatuur die hun productie omhoog kunnen halen. Je ontkomt er bijna niet meer aan om mee te gaan in deze moderne technologie.

Meer machines betekent logischerwijs ook meer onderhoud. Onderhoud is nodig om jouw arbeidskapitaal in goede conditie te houden. Wanneer je dit onderhoud veelvuldig vergeet kan dit catastrofale gevolgen hebben voor het bedrijf. Smeermiddelen dragen in dit geval bij aan het beheersen van de machinekosten en de algehele onderhoudskosten. Maar hoe werkt dat precies? En welke voordelen heeft het gebruik van smeermiddelen bij Olieonline dan nog meer?

Minder onderhoud

Het gebruik van de juiste smeermiddelen kan op de lange termijn resulteren in juist minder machineonderhoud. Veel ondernemers zweren al bij preventief reageren en inmiddels is dit al een algehele trend geworden. Waar voorheen veel ondernemers volgens het volgende principe aan de slag gingen: “Zolang hij nog werkt, hoeft hij ook nog niet gemaakt te worden,” zijn ze inmiddels wel tot de conclusie gekomen dat dit op de lange termijn juist veel meer kost. Wanneer problemen niet vroegtijdig gedetecteerd worden, zullen de kosten van de reparatie uiteindelijk alleen maar oplopen. Klein onderhoud is daarom noodzakelijk om deze hogere kosten te voorkomen.

Een smeermiddel zorgt ervoor dat er minder wrijvingsweerstand tussen bewegende onderdelen ontstaat. Dit kan voorkomen worden door het toevoegen van verschillende additieven, hydrauliek olie of een ander soort smeermiddel. Door het toevoegen van smeermiddelen ontstaat er weerstand tegen de vloeistof. En hierdoor wordt de wrijving en uiteindelijk slijtage van de bewegende onderdelen beperkt. Hierdoor blijft een machine langer goed en zal je de levensduur enorm kunnen verlengen.

smeermiddel machines

Hogere productie

Wist je dat het gebruik van smeermiddelen indirect ook nog kan leiden tot een hogere productie? Dit omdat er uiteindelijk minder machineonderhoud gepleegd moet worden. Hierdoor blijven machines minder lang stil staan. Dit resulteert uiteindelijk in meer productie en een langere inzetbaarheid. Door het gebruik van een simpele motorolie, vet of ander smeermiddel kun jij de productiemiddelen en/of werktuigen nóg beter benutten.

Wist je dat je door te kiezen voor hoogwaardige smeermiddelen ook nog eens minder vaak hoeft te smeren? Het loont daarom zeker om voor een duurder en kwalitatief merk te kiezen. Zo komen de machines minder vaak tot stilstand en haal je alles uit jouw productiemiddelen. Daar komt nog bij dat minder vaak smeren ook veel milieuvriendelijker is en leidt tot minder afval.

Lager energieverbruik

Kwalitatieve compressorsmering of het gebruik van andere smeermiddelen kan tevens effect hebben op het energieverbruik van jouw bedrijf. Machines die goed gesmeerd worden zullen minder energie vragen, omdat ze simpelweg minder hard hoeven te werken. De wrijvingskrachten verdwijnen en daardoor zal het werk een stuk soepeler verlopen. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat goed gesmeerde machines en werktuigen veel minder energie vragen. Door minder energie te gebruiken help je zowel het milieu als de eigen portemonnee. Ook de energiekosten binnen het bedrijf zullen namelijk veel lager zijn.

Leave a Response