GrappigeModeTipsWeetjes

4 grappige en interessante weetjes over schoenen die je nog niet wist

Schoenen
492views

Schoenen zijn uitermate praktisch. We gebruiken ze ter bescherming van onze voeten buitenshuis. Tenminste, dat was de reden waarom schoenen ooit ontwikkeld werden. Inmiddels hebben schoenen ook nog eens een geheel andere functie. Ze zijn stijlvol, maken iedere outfit compleet en ze geven je een manier om je eigen stijl en karakter te laten spreken. Een paar shabbies kopen doe je dan ook niet alleen omdat schoenen nou eenmaal noodzakelijk zijn, maar ook om simpelweg een statement te maken. Kortom: schoenen zijn door de jaren heen enorm veranderd. Zowel in functie als in vormgeving. Denk jij alles al over schoenen te weten? Dan dagen we je graag uit om de volgende 4 grappige en interessante weetjes over schoenen te lezen.

1.     Vrouwen lopen meer dan mannen

Dat mannen over het algemeen luier zijn is uit onderzoek wel gebleken. Hieruit blijkt dat mannen vaak sneller de voorkeur geven aan de auto of de fiets en de benenwagen maar al te graag laten staan. Gemiddeld loopt een vrouw dan ook veel meer dan een man. Nog een grappig weetje: dit verschil is waarschijnlijk ook te wijten aan het feit dat mannen vaker zittend werk uitvoeren. Vrouwen zijn vaker fysiek aan het werk of dragen de zorg voor de kinderen, waardoor zij al snel langere afstanden af zullen leggen.

2.     Rechter- en linkerschoen? Niet zo gewoon als je denkt!

Vandaag de dag is het heel normaal dat ieder paar een rechter- en een linkerschoen heeft. Al heel jong begin je je kinderen het verschil te leren. Het loopt immers niet lekker als je je schoenen om de verkeerde voet draagt. Toch is het dragen van een rechter- en linkerschoen helemaal niet zo gewoon als je denkt. Dit verschil werd namelijk pas gecreëerd rond de 19e eeuw. Daarvoor waren schoenen altijd identiek en werden ze aan allebei de voeten gedragen. Gelukkig genieten we anno 2020 van meer comfort.

3.     De gemiddelde vrouw koopt 469 paar schoenen

Uit onderzoek van het Amerikaanse blad Glamour is gebleken dat de gemiddelde vrouw nóg meer schoenen koopt dan we allemaal al dachten. Gemiddeld is dit zo’n 469 paar. En hierbij gaat het enkel om de schoenen die op volwassenleeftijd worden gekocht. Schoenen uit de kinderjaren worden dus nog geen eens meegerekend. 469 paar… van schoenen kun je dus echt nooit genoeg hebben!

4.     Schoenen mogen nooit ’s ochtends gepast worden

Ben je van plan om nog even voor je werk langs de schoenenwinkel te gaan en een nieuw paar op de kop te tikken? Niet doen! Specialisten zijn ervan overtuigd dat schoenen kopen nooit in de ochtend mag worden gedaan. Tenminste, niet als je ze op dat moment ook daadwerkelijk past. Gedurende de dag zwellen je voeten namelijk op. De kans is dus groot dat dit nieuwe paar in de ochtend heerlijk zit en het in de middag plotseling een miskoop lijkt te zijn. Kies er daarom voor om enkel schoenen te passen in de middag of de avond. Als ze dan lekker zitten, zullen ze dit gedurende de hele dag blijven doen.

Leave a Response