TipsWeetjes

Besparen op je verzekering met deze tips

Besparen op je verzekering met deze tips
153views

Wij als Nederlanders zijn een volk dat zich vaak te veel verzekerd. Toch is verzekeren heel belangrijk. Iedereen loopt het risico dat er iets vervelends gebeurt. Nu kun je natuurlijk het risico niet zelf verzekeren, maar wel de financiële gevolgen daarvan. Je kunt een schade oplopen aan je woning of goederen door bijvoorbeeld een inbraak. Ook de ziektekosten na een opname in het ziekenhuis kunnen hoog oplopen. Dan is het goed dat je daarvoor verzekerd bent. Door nu die bepaalde risico’s te verzekeren, zul je niet plotseling voor extra hoge kosten komen te staan. Voor de verzekering moet je een maandelijkse premie betalen aan de verzekeraar. Nu hebben we een aantal verplichte verzekeringen in Nederland, maar we verzekeren vaak te veel en verkeerd waardoor we te veel betalen.

Waarom we te veel betalen.

Wanneer je de verzekeringen nakijkt zie je vaak dat je dubbel verzekerd bent. Daarom betaal je te veel waar je niets aan hebt. Je moet niet over- of onderverzekerd zijn. Zeker als je op vakantie gaat, moet je niet onderverzekerd zijn. Sluit een goede reisverzekering (ziektekostenverzekering) af.

Pas op voor onzinverzekeringen waarvoor je vaak meer betaalt dan ze opleveren. Dek je alleen in voor die risico’s die jezelf niet kunt betalen. Je kunt je op meerdere polissen voor hetzelfde verzekeren. Doe dat niet want dan betaal je voor een risico wat je maar van een partij vergoed zal krijgen. Zo hoort bijvoorbeeld je smartphoneverzekering bij de inboedelverzekering.

inboedelverzekering

Bekijk met vaste regelmaat al je verzekeringen. Omdat de verzekeringspremies vaak jaarlijks worden veranderd, kun je in de loop van de jaren veel te veel betalen.

Wanneer je persoonlijke situatie verandert kan het zijn dat je ook je verzekering, dus premie, moet aanpassen. Betaal zoveel mogelijk de premie jaarlijks, omdat maandelijks duurder is.

Een autoverzekering is noodzakelijk.

Het is niet de bedoeling dat je met je auto onverzekerd op de weg komt. Daarvoor moet je een goede autoverzekering afsluiten. Je kunt kiezen voor verschillende soorten autoverzekeringen: WA, beperkt Casco en allrisk (volledig Casco). Omdat je lang niet altijd een volledige verzekering nodig hebt, is het belangrijk dat je je daar goed over laat inlichten. Je moet een autoverzekering kiezen waarvan de dekking goed is. Wanneer je een nieuwe auto wil verzekeren zal dat anders zijn dan wanneer je een auto van bijvoorbeeld 10 jaar hebt. Vergelijk, voordat je hem afsluit, eerst de premies van de verschillende maatschappijen. Er kunnen behoorlijke prijsverschillen zijn, maar daarbij moet je wel alle dekkingen ook goed met elkaar vergelijken.

Leave a Response