TipsVrouwenWeetjes

Dagje gepland naar het strand? Bereid je goed voor

Dagje gepland naar het strand
30views

Na de corona periode en de lockdown zullen we allemaal massaal weer naar het stranden van Scheveningen, Rockanje of Hoek van Holland gaan. Heerlijk genieten van samenzijn met de familie, vrienden of met je date. Waarschijnlijk ben je niet de enige met dat idee, dus is het belangrijk dat je op tijd gaat en je goed voorbereid. Zorg dat je de juiste kleding meeneemt die comfortabel zit en neem vooral ook je zwembroek of bikini mee. Wel zo lekker als je duik gaat nemen in de (koude) Noordzee.

Wat neem je nu allemaal mee?

Er zijn verschillende spullen die verstandig zijn om mee te nemen naar het strand. Helemaal als je van plan bent een hele dag te gaan en je kinderen meeneemt is het goed om vooraf alvast wat inkopen te doen. Zorg dat je voor de kinderen bijvoorbeeld wat lekkers meeneemt en zorg ook goed voor jezelf. Neem een goede strandstoel mee, wellicht ook wat speelgoed voor de kinderen, wat eten en drinken. Dat kan nogal een tas vol worden. Pak je beste backpack dan ook uit de kast en zorg dat je zoveel mogelijk in de backpack stopt, zodat je niet ook nog eens je handen vol hebt. Een strandlaken om op te liggen is ook wel prettig en je nieuwe boek of e-reader kan ook wel lekker zijn om jezelf te vermaken.

Wat vergeten veel mensen mee te nemen?

Waar het voor veel mannen nog een gewoonte is om te gaan zwemmen met ondergoed onder je zwembroek is het dus wel handig om je beste heren boxershort mee te nemen. Extra vervangend ondergoed is ook wel zo prettig, anders loop je de hele dag in een nat pak. Bij diverse strandtentjes is ook een WC beschikbaar of zijn losse WC’s beschikbaar, zodat je ook daadwerkelijk om kunt kleden. Al kiezen nog steeds veel mensen om in de duinen om te kleden. Als je wat minder gene kent, is dat natuurlijk een prima oplossing.

Hoewel we in Nederland vooral veel zand hebben en weinig steen stranden, kan het ook wel interessant zijn om waterschoenen mee te nemen. Wellicht zitten er kwallen op het strand of in de zee en dan heb je toch net wat meer bescherming.

Ga je de hele dag in de zon zitten? Dan is het wel zo lekker om een parasol te hebben. Ga op het warmste van de dag even in de schaduw zitten om jezelf te beschermen. En bescherm jezelf daarnaast door je ook regelmatig in te smeren. Vergeet je zonnebrand dus vooral ook niet. Om je drinken koud te houden, zou je ook bijvoorbeeld een koeltas mee kunnen nemen.

Leave a Response