TipsWeetjes

Hoeveel bespaar je echt als je een deel van de abonnementsdiensten opzegt?

abonnementsdiensten
28views

De afgelopen jaren is er een enorme groei geweest in opties voor op abonnementen gebaseerde diensten, of het nu gaat om app-gebaseerde, online video streaming of streaming muziekdiensten of zelfs traditionele maandelijkse kosten zoals sportschool lidmaatschappen. Nu beginnen veel consumenten zich af te vragen of het tijd is om abonnementsservices op te zeggen, terwijl ze terugkijken op hoe de kosten zich opstapelen.

Moeilijk om tijd te vinden om alle abonnementen op te zeggen

Het is moeilijk om al je abonnementen bij te houden – degene die je jaren geleden hebt aangemeld en bent vergeten op te zeggen, abonnementen die in je App Store of Google Play staan, abonnementen die elke maand op je bankafschrift verschijnen. Bedrijven maken het makkelijker dan ooit voor mensen om zich aan te melden voor maandelijkse diensten, vaak met één druk op de knop op jouw smartphone, om hun leven gemakkelijker en kleurrijker te maken. Een nadeel van deze op abonnementen gebaseerde diensten is echter dat de totale kosten vaak onduidelijk kunnen zijn; voordat je het beseft, heb je jezelf misschien al aangemeld voor 10 of meer maandelijkse abonnementen die je veel geld kosten. Een andere uitdaging is wanneer mensen in de automatische pilot modus vallen door hun bankrekening niet vaak genoeg te controleren, om vervolgens te ontdekken dat ze – zonder het volledig te beseffen – elk jaar honderden euro’s van hun bankrekening laten vliegen voor diensten die ze misschien niet zouden gebruiken of willen gebruiken.

Met dat in gedachten is het belangrijk dat mensen stoppen en nadenken over hoeveel ze uitgeven aan maandelijkse abonnementskosten. € 9,99 hier en € 12,99 daar kunnen behoorlijk oplopen – en als je niet genoeg waarde uit je maandelijkse abonnementen haalt, kun je dat geld vaak beter besteden aan spaargeld of het voor andere financiële doelen gebruiken. Een goed doel is ook een nobel iets!

Tijd versus kostenvoordeel

Idealiter zouden jouw maandelijkse abonnementen je leven verbeteren en makkelijker moeten maken. Er zijn veel geweldige abonnementsdiensten die je helpen om efficiëntie, entertainment, vreugde en gemak in jouw dagelijkse leven te brengen. Als je echter niet oppast, kunnen deze abonnementen zich opstapelen en meer geld van jouw bankrekening afhalen dan ze waard zijn. Daarom helpt het om goed op jouw terugkerende maandelijkse rekeningen en kosten te letten als onderdeel van jouw algehele persoonlijke financiële plan, en ervoor te zorgen dat je echt genoeg waarde haalt uit al die abonnementen en kosten in jouw maandbudget. Met opzeggen.nl kun je gemakkelijk abonnementsdiensten opzeggen tegen een kleine financiële vergoeding. Vriendenloterij opzeggen of de bankgiro loterij opzeggen kan via een aantal ingevulde velden en een klik op de knop en zij regelen het gehele opzeg proces voor jouw. Erg handig als je een drukke werkweek hebt of veel stress ervaart bij het opzeggen van abonnementsdiensten. 

 

Leave a Response