MannenTips

Tips bij het kopen van nieuwe kinderschoenen

25views

Goede schoenen zijn van essentieel belang voor fijn en comfortabel buiten spelen. Bedenk goed dat je je hele leven met je voeten moet doen. Je krijgt maar één paar en daar moet je het mee doen. Daarom is het ontzettend belangrijk om ook op volwassen leeftijd goede schoenen aan te schaffen, maar zeker als het om kinderen gaat. Deze zijn belangrijk om de groei en de ontwikkeling van de voeten te stimuleren en te ondersteunen. Bezuinigen op goede kinderschoenen raden wij dan ook nooit aan. Maar waar let je dan wél op bij het kopen van nieuwe kinderschoenen? Meisjes- of jongensschoenen kopen? Met deze tips kies je altijd hét beste paar voor jouw kind!

Eerste jaren

Voordat je kunt bepalen welke schoenen de beste keuze zijn, is het eerst belangrijk om na te gaan in welke fase je kind zit. Dit is vooral afhankelijk van de leeftijd van je kind. Zo moeten de eerste stapschoenen aan andere eisen voldoen dan schoenen voor een kleuter. Zo is het verstandig om voor baby’s van net één jaar voor flexibele schoenen te kiezen. Meisjes of jongens sneakers waarbij de zool geheel flexibel is, maar de schoen wel voldoende ondersteuning geeft. Deze sneakers zorgen ervoor dat de gezonde ontwikkeling van de voeten niet onnodig in de weg wordt gestaan.

jongens sneakers

Dit heeft met name te maken met de opbouw van de voeten tijdens de eerste jaren. Zo bestaat bij baby’s de voeten voor een groot deel uit kraakbeen. Hierdoor is je kindje extra lenig. Herkenbaar aan het feit dat baby’s vaak in het eerste jaar hun voeten met gemak in de nek kunnen leggen. Dit kraakbeen blijft aanwezig, maar zal door de jaren heen om worden gezet tot bot.

Om het kraakbeen van de voeten te beschermen, is er een vetlaagje aanwezig om de voeten. Dit laagje verdwijnt naarmate je kindje ouder wordt. Vaak rond de derde verjaardag. Vanaf dan is het ook goed om naar andere, beter ondersteunende schoenen te gaan kijken.

Controleer regelmatig de maat van de voeten

Het is heel verleidelijk om slechts één keer per seizoen nieuwe schoenen aan te schaffen voor je kind. Maar het is zeer slecht voor de voeten als je kind te lang op te krappe schoenen loopt. Daarom is het belangrijk om de voeten regelmatig te controleren. Als je kind ouder is, kan deze het waarschijnlijk zelf vertellen. Van een baby of peuter kun je dat echter nog niet verwachten. Meet de voeten daarom regelmatig af of voel even aan de schoenen. Koop tijdig een nieuwe maat indien dit nodig is.

Pas schoenen altijd in de middag

Heb je nieuwe schoenen gekocht en kan je niet wachten tot je deze bij je kind kan passen? Wacht dan altijd totdat het middag of avond is voordat je de schoenen past. Je kunt ze wel al in de ochtend gaan passen, maar dan zijn de voeten over het algemeen een stuk kleiner en minder gezwollen. Hierdoor lijkt het wellicht of de schoenen goed zit, maar blijken ze in de praktijk een stuk minder lekker te zitten. Kies er daarom voor om de schoenen pas te passen op het moment waarop de voeten al wat meer gezwollen zijn. Dit is overigens niet alleen een goede tip voor het kopen van nieuwe kinderschoenen, maar ook als je zelf een nieuw exemplaar aanschaft.

Leave a Response