Huis en tuinTipsWeetjes

Eerste hulp bij het verjagen van muggen

Eerste hulp bij het verjagen van muggen
199views

De afgelopen maanden waren muggen in grote getalen aanwezig in ons land. Door de voorgaande zachte winter hebben deze beestjes ieder seizoen overleefd. Voeg hier nog een prachtige zomer aan toe en je beschikt over het recept voor muggenplagen. Hoewel de R inmiddels al in de maand zit, zullen muggen nog altijd goed actief blijven zolang de temperaturen niet spoedig onder de 10 graden zullen dalen. Voorlopig blijven deze beestjes dan ook nog wel deel uitmaken van ons leven. En dan met name onze nachtrust. Want deze kleine bloedzuigertjes staan er om bekend om altijd op het verkeerde tijdstip toe te slaan. Wanneer wij gaan slapen wordt de mug actief. Resulterend in vervelend gezoem boven je hoofd én jeukende bulten. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. In dit artikel geven we eerste hulp bij muggen verjagen!

Ga op zoek naar de broedplaats

Merk je ineens een enorme toename van het aantal muggen in- en rondom het huis? Dan is de kans groot dat een mug eitjes heeft gelegd en deze nu langzaam allemaal uit aan het komen zijn. Wanneer je nu niet snel genoeg actie onderneemt is de kans groot dat er een ware plaag ontstaat. Daarom is het slim om op zoek te gaan naar de broedplaats. Muggen houden vooral van stilstaand water. Hierbij kan je denken aan een vijver, opblaasbaar zwembad, maar ook simpele dingen zoals een teiltje of gieter die gevuld is met een laagje water. Controleer ook de dakgoot. Wanneer hier een laagje water in is blijven staan, biedt dit een prima woonplaats voor de mug. Iedere druppel water – hoe klein ook – kan de perfecte broedplaats voor de mug zijn.

Om te voorkomen dat een mug eitjes gaat leggen zorg je ervoor dat er zo min mogelijk stilstaand water om het huis aanwezig is. Plaats gaas boven de regenton, zorg ervoor dat het water in de dakgoot weg kan en plaats een filter in de vijver, zodat het water nooit geheel stilstaat.

Anti-muggenspray

Wat te doen tegen muggen? Als je echt op zoek bent naar een snelle oplossing is een anti-muggenspray een uitstekend idee. Veel mensen zijn bang dat dit schadelijk is voor de gezondheid, maar wanneer je de instructies goed opvolgt kan dit geen kwaad. Houd er in elk geval rekening mee dat je de muggenspray eerst spuit, vervolgens de kamer goed gesloten houdt en daarna alles laat luchten. Zo voorkom je dat je zelf de schadelijke stoffen inademt.

Anti-muggenspray

Plaats horren

Dit is niet de goedkoopste oplossing, maar wel verreweg het meest effectief. Wanneer je muggen vrijwel geen kans geeft om binnen te komen, bespaar je jezelf een hoop onnodige ergernissen. De voornaamste reden waarom muggen in huis verblijven is omdat ze heel gemakkelijk toegang kunnen vinden. Zeker tijdens de warmste zomerdagen waarop we massaal deuren en ramen openzetten. Insecten vinden dan in no-time hun weg naar binnen.

Om dit te voorkomen is het slim om horren voor ieder deur en raam te plaatsen. Zorg ervoor dat je deze direct sluit na het openen van een deur of raam. Zo is de kans heel klein dat insecten naar binnen kunnen. Zo hou je niet alleen muggen tegen, maar blokkeer je ook o.a. vliegen, wespen en bijen de ingang!

Leave a Response