GrappigeMannenTipsVrouwenWeetjes

Eiffeltoren weetjes die je direct kan delen

Eiffeltoren weetjes die je direct kan delen
488views

Eiffeltoren weetjes zijn typisch van die weetjes die je kan gebruiken in gesprekken. Het is in sommige gevallen wel heel fijn om luchtige onderwerpen te hebben waar je op terug kan vallen om een gesprek te starten of gaande te houden. Dat is dus ook het geval met de beroemde toren die je in Parijs kan vinden. Er valt namelijk zoveel over te vertellen, dat je er eigenlijk nooit over uitgepraat raakt. Een aantal simpele feitjes kunnen je al een heel eind brengen in dit opzicht. Alle reden om direct eraan te beginnen.

Het aantal bezoekers aan de toren

Het is misschien wel één van de meest opvallende Eiffeltoren weetjes. Wanneer je kijkt naar de hoeveelheden bezoekers door de jaren heen op de toren zijn geweest, dan kom je tot een opvallend getal. Het zijn er namelijk meer dan 300 miljoen. De toren staat er al meer dan honderd jaar. De vraag die je jezelf hierbij kunt stellen is of je dit dus veel vindt, of juist weinig. Het is wel aantrekkelijk om dit eens in perspectief te zetten en daar dan dus je eigen mening over te volgen. Ben je zelf geweest?

Eiffeltoren weetjes over de populariteit

Ook als het gaat om grappige weetjes, is het fijn om te weten dat dit object een dankbaar onderwerp is. Eiffeltoren weetjes gaan bijvoorbeeld ook over de populariteit van de toren. Zoals je net al kon lezen is het zo dat deze in de tussentijd door meer dan 300 miljoen mensen is bezocht. Toen deze echter net gebouwd werd, werd daar nog heel anders tegenaan gekeken. Bekende mensen uit de stad waren er eigenlijk gewoon ronduit tegen. Zij vonden de toren maar niks en hadden er allerlei negatieve bijnamen voor. Dat is nu wel anders.

Een gebouw in beweging

Eén van de leukste weetjes is natuurlijk de bewegelijkheid van de toren. Dit is iets wat je misschien niet merkt wanneer je erop staat. Wanneer je echter helemaal tot in de top zou klimmen, dan kan je merken dat er beweging in de punt zit wanneer het waait. Als het echt hard stormt, dan kan het zelfs zo zijn dat er tot 8 centimeter beweging in zit. Het is dus letterlijk een gebouw in beweging. Wanneer het om Eiffeltoren weetjes gaat, dan zal deze vaak in bijvoorbeeld quizvragen terug te vinden is. Dat is altijd leuk.

Korter en langer

Om nog even over Eiffeltoren weetjes door te gaan die betrekking hebben op de afmetingen en vorm van het bouwwerk. Ook kou en hitte hebben natuurlijk hun effect op het gebouw. Dit komt omdat het van smeedijzer is. Daardoor kan je dus merken dat het bij extreme kou tot wel 10 centimeter kleiner is dan bij flinke hitte. Op de totale lengte van de toren lijkt dit niks, maar toch is het wel opvallend te noemen dat een gebouw in die mate kan krimpen en groeien door de weersomstandigheden. Dit is ook een leuk feitje voor gesprekken.

Meer dan alleen de Eiffeltoren

De Eiffeltoren weetjes zijn natuurlijk leuk om te kennen. Er is echter in de stad Parijs natuurlijk wel ook nog heel veel meer te vinden. In dat opzicht is het dus ook goed om in de gaten te houden hoe je andere tips en weetjes kan verzamelen over wat er allemaal leuk is om te doen in deze stad. Bij grote drukte kan je bijvoorbeeld de toren niet bereiken. Terwijl er juist ook nog allerlei andere leuke zaken zijn om te doen. Het is dus wel aan te raden om je daarin ook te verdiepen.

Leave a Response