TipsWeetjes

Tips bij de aanschaf van een refurbished laptop

205views

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor refurbished apparaten. En dat is ook niet zo vreemd, want dit biedt ontzettend veel voordelen. Refurbished is de Engelse term voor ‘gereviseerd’. Hiermee worden apparaten bedoeld die al eens eerder zijn gebruikt en vervolgens worden opgeknapt door specialisten om weer in de verkoop te worden gebracht. Hierdoor geniet de consument van meer betrouwbaarheid dan bij gewone tweedehands apparaten én natuurlijk van een veel scherpere prijs.

Overweeg jij ook om een refurbished laptop bij Alpha-Shop aan te schaffen? Dan ben je natuurlijk benieuwd waar je op moet letten. Hoewel de prijs veel lager is, blijft een refurbished laptop natuurlijk een flinke investering. Met de volgende tips weet jij zeker dat jouw aankoop slaagt.

 

Bepaal welke laptop je nodig hebt

Allereerst is het belangrijk om te bepalen welke laptop je precies nodig hebt. Het aanbod is ontzettend groot. Ook als het gaat om refurbished apparaten. Bedenk goed waar je hem precies voor gaat gebruiken. Wanneer je enkel af en toe over het internet surft en een Word-document opstart is het zonde om een ontzettend dure laptop aan te schaffen. Dat is gewoon niet nodig. Wanneer je ook aan foto- en videobewerking doet of graag gamet geef je misschien echter weer de voorkeur aan een veel betere laptop. Zodra je weet wat je precies zoekt, zal je zoektocht een stuk gemakkelijker verlopen.

Vergelijk prijzen

Zodra je weet wat voor laptop je precies zoekt, is het tevens belangrijk om het aanbod van nieuwe laptops te bekijken. Wat zal het kosten om een geheel nieuwe laptop naar jouw wensen aan te schaffen en hoeveel kost dit wanneer je voor refurbished kiest? Doordat de techniek nooit stilstaat, bestaat de mogelijkheid dat je een zelfde soort laptop geheel nieuw kunt kopen voor dezelfde prijs als een refurbished variant. Daarom blijft het interessant om vergelijkend onderzoek te doen. Pas wanneer je zeker weet dat refurbished goedkoper is, kan je je in deze markt begeven.

Garantie?

De meeste leveranciers in refurbished apparaten bieden tevens garantie op hun apparaten. Dit biedt meer veiligheid voor de consument. Ze weten immers zeker dat ze – wanneer een aankoop onverhoopt toch niet bevalt ze alsnog hun geld terug kunnen krijgen of een andere refurbished laptop uit kunnen kiezen. De lengte van het garantietermijn verschilt echter per leverancier. De ene leverancier biedt slechts een garantie van enkele weken tot maanden, terwijl de ander meerdere jaren garantie geeft. Het loont daarom zeker om dit te vergelijken. Zo weet je zeker dat je van optimale kwaliteit kunt genieten.

Laat je goed informeren over de staat van de laptop

De staat van refurbished apparaten kan enorm verschillen. Daarom is het belangrijk dat je eerst contact opneemt met de aanbieder. Laat je informeren over de verschillende laptops die hij op dit moment in de verkoop heeft. Bespreek welke gebruikerssporen deze hebben en of hij iets weet over de eerdere gebruiker. Zo krijg je een duidelijk beeld van de laptop die je straks in ontvangst mag nemen. Als je weet wat je kunt verwachten, hoef je ook geen genoegen te nemen met een product die toch niet naar wens is.

Leave a Response