GrappigeHuis en tuinMannenModeTipsVrouwenWeetjes

Tips en weetjes die je wil kennen

Tips en weetjes die je wil kennen
885views

Wil je een goede indruk achterlaten, dan is een aantal tips en weetjes paraat hebben altijd handig. Zo heb je in ieder geval gespreksstof. Je kunt laten zien dat je breed onderlegd bent. Ook kan je laten merken dat je interesse hebt in het leren van nieuwe dingen. Je knoopt net wat gemakkelijker gesprekken aan op deze wijze. Het zijn allemaal zaken die je in je hoofd moet houden. Het is leuk om eens een aantal ideetjes te geven. Zo heb je altijd wat zaken paraat waar je mee aan de slag kan.

Tips en weetjes over algemene zaken

Je kan bijvoorbeeld een goede beurt maken met tips en weetjes over algemene zaken. Je kunt bijvoorbeeld een aantal konijnen weetjes paraat houden. Bedenk je bijvoorbeeld dat deze diertjes niet goed tegen warmte kunnen. Dat betekent dus dat je ze goed moet beschermen in de zomerse dagen. Dit is iets wat lang niet iedereen weet. Zelfs niet onder dierenliefhebbers. Het is dus ook gewoon goed om je daar dan eens op te richten. Zo kan je direct een goede indruk maken door je bezorgdheid over de dieren te tonen. Dit is een goed voorbeeld.

Zaken die iedereen kent

Het is ook leuk om een aantal tips en weetjes klaar te hebben die iedereen kent. Eiffeltoren weetjes zijn daar goede voorbeelden van. Het is fijn om te kunnen vertellen dat de toren tot wel tien centimeter in afmeting kan veranderen door heel koud of heel warm weer. Zoals het ook leuk is om te vertellen dat de toren tot wel acht centimeter heen en weer kan bewegen in de top. Dit gebeurt namelijk wel eens in geval van hevige stormen. Het is leuk om dit met anderen te delen. Iedereen kent Parijs immers natuurlijk wel.

Harde feiten met anderen delen

Ook tips en weetjes die neerkomen op harde feiten zijn altijd interessant. Het is bijvoorbeeld leuk om te vertellen dat je weet dat de Nijl de langste rivier van de wereld is. Er zijn wel andere rivieren die ook heel lang zijn. Dat neemt niet weg dat deze rivier het wint van alle andere op de aarde, bijvoorbeeld ook van de Amazone. Het is wel heel fijn om dit met elkaar te vergelijken. Iedereen weet natuurlijk wel dat dit wel heel interessant is om te delen met andere mensen. Zo maak je een goede beurt.

Dingen die niemand verwacht

Er zijn ook tips en weetjes die niemand verwacht. Zo kan je bijvoorbeeld eens vertellen dat dieren ook kunnen lachen. Ook onder dieren bestaat er namelijk zoiets als humor. Dit heeft eigenlijk hetzelfde effect als het bij mensen heeft. Wanneer je er dan vervolgens met je gesprekspartners flink om kan lachen, dan heb je er dus direct het bewijs mee geleverd. Het is dus fijn om met een aantal weetjes te komen waar eigenlijk niemand op rekent. Zo kan je ook een goede draai aan een gesprek geven. Dit soort dingen doet het altijd wel goed.

Altijd weer meer te ontdekken

Je kunt natuurlijk niet je hele leven op dezelfde feitjes en weetjes blijven leunen. Dat maakt niet uit. Er is altijd wel weer meer te ontdekken. Het is wel goed om dan regelmatig eens terug te keren. Alleen al omdat je er dan zeker van kan zijn dat je iedere keer weer iets nieuws te vertellen hebt. Daarnaast is het natuurlijk ook voor jezelf wel leuk om al deze zaken te leren kennen. Je bent als mens altijd op zoek naar nieuwe dingen die ertoe doen. Ook als het verder nutteloze weetjes voor jou betreft.

Leave a Response