Huis en tuinMannenTipsVrouwen

Zet de buitensauna zelf in elkaar

Buitensauna
105views

Als je al een tijd aan het oriënteren bent omtrent sauna’s, is het je vast niet ontgaan dat je de keuze hebt of je de sauna zelf in elkaar wilt zetten of dat je het laat doen door het bedrijf. Als je een beetje kan klussen dan is de keuze vast en zeker snel gemaakt; je gaat de sprong wagen en de sauna zelf in elkaar zetten. Wij hebben de stappen op een rijtje gezet, zodat het een stuk makkelijker wordt om de buitensauna in elkaar te zetten. Lees deze blog verder om de stappen door te nemen.

  1. Zorg dat de ondergrond waterpas is

Het eerst wat je moet doen is een stabiele ondergrond maken. Je wilt namelijk niet dat de sauna in de tuin scheef staat. De ondergrond die je kiest is ook van belang, zand en gras zijn niet stevig genoeg. Je hebt de kans dat de sauna uiteindelijk inzakt. Als je al zand of gras hebt liggen verstevig dan een paar plekken met stoeptegels. Op deze manier weet je zeker dat de sauna niet wegzakt in de grond. Daarnaast is er nog een optie om balken onder de sauna te maken.

  1. Zorg dat je al het gereedschap thuis hebt

Als je een sauna in elkaar zet redt je het helaas niet met alleen schroevendraaiers. Het is verstandig om meer gereedschap in te slaan, of om te lenen van je buren of vrienden. Het gereedschap wat je nodig hebt om een sauna in elkaar te zetten; decoupeerzaag, invalcirkelzaag, accuboor, inbussleutels, steeksleutel 19, een rollentracker, houthamer, een waan klauwhamer en een waterpas.

  1. Blijf er met je hoofd bij

Als je de bovenste stappen hebt gedaan is het tijd voor de derde stap. Dit betekent dat je kan beginnen met het bouwen van de sauna. Elke sauna komt met een handleiding, op deze manier weet je wat je te wachten staat. Dit maakt het een stuk gemakkelijker. Maar blijf wel bij de les, als je een stap per ongelijk overslaat of vergeet dan zit de sauna niet goed in elkaar. En dit wil je natuurlijk niet, het zorgt namelijk alleen maar voor meer zorgen en werk.

Leave a Response