MannenTipsVrouwen

Muziek afspelen op een platenspeler

Platenspeler
198views

Een veel gebruikt item om muziek op af te spelen is de platenspeler. Dit item werd voornamelijk gebruikt in de jaren 60, bijna ieder huishouden had er een in de woonkamer staan. Een platenspeler ziet er dan ook heel fascinerend en leuk uit. Een andere benaming voor een platenspeler is een draaitafel of grammofoon. Een platenspeler heeft een excentriek geluid. Dit geluid heeft een platenspeler zo populair gemaakt. Maar toen de cd uit kwam werd de platenspeler een stuk minder populair. De cd-speler deed zijn intrede en de Lp’s werden minder verkocht. Dit voornamelijk omdat een cd gemakkelijker op te bergen is en natuurlijk nieuwer was. Want hoe nieuwer iets is hoe leuker. Maar de platenspeler is afgelopen jaren terug gekomen, en dan voornamelijk als accessoire in de woonkamer. Het staat namelijk geweldig en het geluid klinkt heel authentiek. Wil je meer informatie over een platenspeler? Wij vertellen het in deze blog!

Waar komt dat authentieke geluid vandaan?

Een platenspeler heeft een soort geluid wat andere muziek apparaten niet hebben. Het geluid is bijzonder en excentriek. Hedendaags zijn we dan ook gewend om muziek te luisteren via oordoppen, dit geluid is prima, maar klinkt toch anders. Het geluid van een platenspeler heeft een ander geluid omdat je hier een LP op moet leggen. De naald die je op een LP legt leest de LP door de groeven. De LP gaat draaien en de naald begint te trillen. De trillingen die ontstaan worden omgezet in muziek, wat uiteindelijk bij de versterker terecht komt. Waardoor er een heerlijk geluid uit komt.

Een platenspeler aanschaffen bij MaxiAxi

Een platenspeler is niet alleen een uniek muziekapparaat, maar ook een eyecatcher in je huis. Uit de platenspeler komt een geweldig geluid die jij door je woonkamer heen wilt horen. MaxiAxi is de partij om een platenspeler aan te schaffen. Ze hebben namelijk een ruim aanbod. Heb je meer informatie nodig? neem dan gerust contact op met een van de experts!

Leave a Response